НАСА ще 3D принтира смях в космоса

И то не кой да е смях, а вашия смях!

Това е началото на ново направление в изкуството – Space Art, космическо изкуство, както правилно разбирате… И то ще се развива не само с благословията на НАСА, но и с дейното й участие.

Идеята всъщност е на израелския дигитален творец Eyal Gever, който привлече вниманието на сътрудниците на NASA от Made in Space, търсещи какви творби на изкуството да произведат в космоса. Напоследък той правеше 3D принтирани изображения и инсталации на природни катаклизми като цунами, катастрофи, разливи на петрол… Гевер поде с Made in Space мащабен проект, резултатът от който ще бъде първият образец (още ни е страх да кажем “шедьовър”) на космическото изкуство.

Звучи не само мащабно, но и доста престижно. А концепцията е простичка: човешкият СМЯХ да бъде визуализиран като скулптура и да бъде пуснат да се рее из космоса.

Ако това ви се струва привлекателно и гъделичка егото ви, можете лесно да се включите в проекта: сваляте приложението #Laugh app, което позволява да запишете, визуализирате и споделите смеха си като 3D модел или “laugh star” – “звезда на смеха”. Звездата на смеха, която спечели най-много лайкове в мрежата, ще бъде отпечатана 3D принтера на Международната космическа станция. Помните, нали: там беше запратен zero-gravity 3D принтер, който може да работи в безтегловност.

Както поясняват в #Laugh сайта, “хора от цялото земно кълбо могат да запишат смеха си, да го визуализират чрез #Laugh app и да го споделят с приятелите си и с когото още преценят. След месец СМЕХЪТ, събрал най-много лайкове, ще бъде изпратен на космическата станция, отпечатан в безтегловност на принтера там и пуснат на орбита.

“Първите скални рисунки са били начин човекът да съобщи за присъствието си на Земята, споделя Гевер. А #Laugh ще бъде същото нещо, но в 21 век: математически точно въплъщение на Смеещия се човек, реещо се в пространството в очакване да бъде открито.”
Всичко това изобщо не е шега. Gever ще прати избрания файл от студиото си в Тел Авив в центъра на НАСА в Алабама, а оттам той ще бъде запратен на станцията чрез сателит.

И тъй като края на месеца наближава, ПОБЪРЗАЙТЕ!

Можете да свалите приложението #Laugh app и да се запознаете с всички подробности ТУК:

http://www.laugh.ai/#intro

2017-05-22T11:42:25+00:00декември 29th, 2016|3D новини, 3D принтер, 3D принтиране|