3D Сканиране2018-02-07T09:55:25+00:00
#

3D Сканиране

Услугата, която предлагаме е бърз и удобен начин за създаване на дигитален модел на реален обект. Нашите специалисти използват професионални 3D скенери и софтуер за прецизната изработка на 3D моделите

#

Услугата 3D сканиране е създадена, за да предложи на нашите клиенти скоростен, удобен и достъпен начин за улавянето (сканирането) на сложен обект в 3D модел. След като обектът бъде уловен, неговият модел може да бъде модифициран и персонализиран, или направо подготвен за 3D принтиране и отпечатан.

Технологията на 3D сканирането ни позволява да сканираме обект и постепенно да изграждаме неговия 3D модел в компютъра, вместо да го създаваме изначално посредством 3D моделиране. При обекти с много и дребни детайли тази услуга предлага значително по-голяма прецизност на пресъздаване на 3D модела в сравнение с изначалното моделиране, а е и значително по-бърза.

Сканирането ни позволява да уловим безпогрешно сложни конструкции, които иначе би било трудно да бъдат възпроизведени от нулата. Преди моделът да бъде пропуснат по-нататък по производствената линия, нашите дизайнери проверяват неговата изправност. В случай че изникнат дребни неточности или отклонения в модела, те задължително биват поправяни, без да се нарушава цялостната структура и дизайн.

В easy3D вече разполагаме с два иновативни скенера – Artec и Sense. Artec Eva прилича на видеокамера, но работи в 3D, като записва 16 кадъра в секунда. Високото му качество позволява да улавя не само формата, но и текстурата на сканираните обекти – теракота, бронз, порцелан, дърво. Сканиран с него, на екрана обектът изглежда като истински. Това прави този модел изключително полезен при дигитализиране на музейни експонати. Точността му е 0.1 мм.
Инженерите ни имат сериозен опит с технологията, което осигуря висококачествено 3D сканиране на най-разнообразни обекти за приложение в биометрията, медицината, музейното дело, анимацията.