Червената Огнена Маймуна на 3D принтер

Честита нова година по китайския календар! На 8 февруари на власт дойде Маймуната. Червена и Огнена.

Какво да очакваме от тази година? Очевидно големи 3D приключения 🙂

По този повод ви представяме символа на 2016 година в наша интерпретация.

Тази симпатична маймунка отпечатахме на нашия 3D принтер Makerbot от специално подбрана червена биоразградима пластмаса PLA.

p1020889 p1020891

Забележителното при нея е, че заема най-невероятни пози – както подобава на една истинска маймуна. Може да се хване за парапет или въженце, да увисне на ръба на компютъра ви, на капака на лаптопа, на чашата ви за чай или на фикуса в офиса – на две ръце или само на една… Може да прекара известно време и надолу с главата. Или да поседне на ръбчето на телефона… в унисон с променливия си характер.

Крайниците й са изключително гъвкави, с всички налични при една истинска маймуна стави (три на ръцете и три на краката) и именно това я прави така поврътлива.

Ще издадем тайна, но ще ви кажем, че я печатаме легнала по гръб – цялата наведнъж, а не на отделни части. Удивителното е, че 3D печатът позволява да се получат елегантни подвижни съединения, стига да са пресментати и моделирани добре.

Но точно това е магията на 3D принтирането: на пръв поглед невъзможни неща са постижими. Стига да проявите малко нестандартно мислене и да се откъснете от стереотипите. Не случайно всички анализатори и наблюдатели на тенденциите в света твърдят в един глас, че 3D печатът е технологията на бъдещето.

А нашата малка, но огнена и червена маймуна е само малко илюстрация на големите възможности на адитивното производство.
Няма нищо лошо през 2016 да се оставите да ви носи течението, но не се оставяйте някой да ви води за носа, съветват астролозите. Нека действието или бездействието бъде ваш свободен избор.

С пожелание за много вдъхновение и радост в творчеството в годината на Маймуната!

2016-11-08T09:01:08+00:00февруари 10th, 2016|3D новини, 3D принтер, 3D технологии|