Aнатомична бебешка бутилка чрез използване на 3D скенер

3D технологиите за принтиране бързо и динамично променят голяма част от индустриите, аксесоарите за новородени и бебета е една от тях. Наскоро дизайнерът Beata Nikolajczyk, изработи  уникална линия персонализирани бутилки за мляко ‘New Eve’, с формата на женска гърда. Този иновативен продукт печели множество награди в различни конкурси. Проектиран е така, че максимално да наподобява естественото хранене в ситуации, в които това не би било възможно. Изследванията необходими за създаването на продуктът, са финансирани от Министерството на науката и висшето образование в Полша.

Чрез използване на модерна технология за 3D сканиране, неправилната форма на женската гърда е възпроизведена перфектно. Използваният скенер работи със структурирана светлинна технология, която е известна със своята висока точност и прецизност. Той е успял да сканира повърхност с размери 300 × 200 мм за 0,2 секунди.

Процесът на създаване на анатомичната бебешка бутилка започнал с анкета насочена към майки кърмачки, която била разпространена из социалните мрежи, както и по различни благотворителни институции. В проучването участват 100 жени, чиито гърди били измерени от два различни ъгъла.

Освен формата, за да пресъздаде същото усещане като от естественото хранене, бутилката ‘New Eve’ имитира и естествената температура на гърда, чрез интегриран подгряващ елемент. Освен това е използван и материал с различна дебелина и плътност, който е по-тънък и гъвкав в участъка имитиращ зърно и по-плътен в основата, което разпределя равномернно топлината. Като цяло, различните 3D сканирания на естествените форми на женските гърди, са това което правят тази анатомична бебешка бутилка реалност.

Източник: www.3dnatives.com

2019-10-21T15:51:03+00:00октомври 21st, 2019|3D новини, 3D сканиране, 3D технологии|