Принтирано небето, принтирано морето…

За нас писаха:

Принтирано небето, принтирано морето…

Репортер на “Капитал Light” прослeди какво се случи на балканската конференция Additive Days в Техно парк София и се впечатли.

Цитираме : “…има експерти от цял свят, които показват колко достъпно е станало 3D принтирането за крайния потребител и как точно всеки от нас може да се възползва от главозамайващо бързо развиващата се технология.

“Вече не само Бьорк може да си позволи да носи впечатляваща маска, отливка на лицето й. Откакто исландската певица се появи с маската в Токио по време на Bjork Digital, минаха само две години, тогава цялата й визия изглеждаше футуристично далеч, а днес е на ръка разстояние.

“Днес седим на стол, принтиран на 3D принтер от холандката Лилиян ван Дал, ядем палачинки, “изпечени” от PancakeBot, и разглеждаме колекцията на дизайнерката Лингшау Лу, отново създадена на 3D принтер. Залата е осветена от лампи, продукт на същата технология, принтирани са и изложените бижута.”

А ето и за НАС:

“Привлечена от шоколадовите бонбони на съседната маса, разбирам, че в София има и такава услуга – фирми като easy 3D предлагат да “отпечатат” по желание на клиенти всякакви шоколадови форми. Те се специализират и в изработване на протези за животни – “работим с ветеринарна клиника “Син кръст”, отпечатвали сме лапички за котки, в момента изработваме протеза. Материалът е мек и устойчив съответно много подходящ за целта”, казва управителят…”

А ние благодарим на приятелите ни от B2N за организацията на форума, позволил интересни срещи, споделяне на опит и размяна на мисли. Ще се срещнем пак с нови постижения !

2018-11-16T11:46:32+00:00ноември 16th, 2018|3D новини, 3D печат, 3D принтиране|