3D принтиране за ADIDAS!

Имахме удоволствието да направим чрез 3D принтиране модел на маратонка за премиерата на новата линия на Adidas Originals.

А наш 3D принтер стана един от главните герои в събитието. Заел почетно място в магазина на Adidas Originals в Mall of Sofia, той печата в реално време модел на EQT пред очите на посетителите.

 

Рекламната кампания, замислена от Adidas в глобален мащаб, е в унисон с идеята на марката, че бъдещето това са ТЕХНОЛОГИИТЕ. А една от върховите технологии в момента безспорно е 3D принтирането.

 

Германският производител на спортно облекло отдавна е повярвал във възможностите на 3D печата. Разказвахме ви за 3D принтираните маратонки, които медалистите – рекламни лица на Adidas, получиха за награда на Олимпиадата, при това с цвят на връзките, съответстващ на медала им. Наименованието е красноречиво: “3D Printed Winners Shoe”.

Знаете от нашия блог и за “Скоростните фабрики” на Адидас, включващи процеса на 3D принтиране за ускоряване на производството при по-голяма гъвкавост. Първата Speedfactorie в Ансбах ще започне работа в средата на годината.

Ние много харесваме и ценим еко-ориентирания проект на Adidas за 3D принтиране на маратонки от рециклирана океанска пластмаса, който върви съвместно с Parley for the Oceans и има за цел намаляване на пластмасовите отпадци в световния океан. Идеята за превръщане на уловена в морето край Малдивите пластмаса във филамент за 3D принтер резултира в лимитирана серия елегантни 3D принтирани маратонки, които привлякоха вниманието на света върху проблема със замърсяването на световния океан.

Посетителите на магазина Originals Adidas в Mall of Sofia на бул. “Стамболийски” имаха шанса да видят нашия 3D принтер в действие. А първите 25-има получиха 3D принтиран модел на обувка EQT за спомен.

2017-10-06T09:57:16+00:00май 12th, 2017|3D новини, 3D принтиране|