3D принтиране с… БИРА!

За всички ценители на бирата имаме сензационна новина: ще използваме позната от хилядолетия златиста напитка, създаваща добро настроение и приятна компания, за да изработваме интересни неща на нашите 3D  принтери!

Как ще стане това? Е, не си мислете, че ще наливаме директно от халбите. Дори и да вдигаме наздравици, няма да стане толкова просто.

Но днес получихме филамент Buzzed, производство на Fuel 3D.  Новият материал е интересен с приятния си златист цвят и със зърнестата си структура. Освен това е с екологичен акцент, на който държим – много внимаваме да не замърсяваме планетата. Buzzed се изработва от отпадъчни продукти при производството на бира и е биоразградим.

Произведен е в Ирландия. Ирландската бира няма нужда от представяне, а полученият от нея филамент тепърва ще бъде обект на нашето внимание – предстоят тестове, експерименти с 3D принтиране на различни модели, за да види как се държи биреният материал, дали не се пени прекалено много, запазва ли красивия си златист цвят и прозрачност…

За питащите веднага предупреждаваме: съдържанието на алкохол не е посочено – може и да няма.

2018-10-24T11:29:24+00:00октомври 24th, 2018|3D новини, 3D принтиране|