3D принтиране за развитие на ума

Изследване показва, че днешните деца прекарват навън по-малко време, отколкото затворниците със строг режим, а 61% от тях казват,  че не знаят как да играят без компютър.

The Real Play Coalition – Колицията за истински игри – предлага да се използват възможностите на 3D сканирането и 3D принтирането, за да се върне на децата връзката с физическия свят.

Коалицията, нарекла себе си красноречиво The Real Play Coalition, обединява известни марки като LEGO, IKEA и Unilever  и е подкрепена от National Geographic.

Организацията представи инициативата си на икономическия форум в Давос и приканва политици, академици и корпорации да подкрепят идеята им да върнат децата към реалните игри.

И ето първата стъпка:

3D сканиране и 3D принтиране = Open Einstein

Айнщайн като малък най-много обичал да си играе с набор от 160 каменни блокчета с различни форми – кубчета, пирамидки и други – и ги подреждал в разнообразни конструкции. Смята се, че тази игра е помогнала за развитието на ума му, така че по-късно, като пораснал, той е разработил своите  революционни теории. 

Искате ли да си поиграете с играчките на Айнщайн?  The Real Play Coalition ви предоставя тази възможност.

Оригиналният комплект с блокчета на Айнщайн (издялани от червена тухла, жълтеникав варовик и други цветни камъни) бе продаден за 160 000 долара на американски колекционер. Той позволи на Real Play Coalition да сканира всички елементи.

За да се справим с предизвикателствата на света трябват мислители.

Когато детето игре, то развива ценни качества :

  • оригинално мислене
  • творчески подход
  • усещане за пространство
  • способност за визуализация
  • математически способности
  • умение да се справя с проблеми

 

Играта е необходима, за да осигури на човечеството бъдещи лидери, които да могат да разрешават конфликти, да намират решение на проблеми, да градят социалните връзки в общността.

Коалицията за истински игри реши да направи играчките на Айнщайн достъпни за всички чрез 3D принтиране.

Ако имате 3D принтер, можете да изтеглите моделите оттук:  http://www.openeinstein.com/

Ако нямате – ние сме насреща 🙂

 

 

2018-02-20T17:04:26+00:00февруари 20th, 2018|3D новини, 3D принтиране|