Слушалки по мярка с 3D принтер

Слушате музика, говорите по мобилния с хендсфри или просто играете… Голяма част от деня слушалките са в ушите ви. Но повечето слушалки мърдат, падат или убиват. Освен ако ушите ви са идеално симетрични или стандартни по размер.

За да реши този проблем, британската компания Snugs успешно предлага направени по поръчка слушалки, които  пасват идеално с извивките на ухото, с което осигуряват удобство, по-добра шумоизолация и по-качествен звук.

А сега те стигнаха до още по-точен  и бърз начин за създаване на слушалки по мярка: 3D принтиране.

Snugs не е първата фирма, сетила се да направи качествени слушалки – от години такива се предлагат на пазара за музиканти и други професионалисти. Но е първата, прибегнала до 3D сканиране и 3D принтиране, за да получи бързо идеалната форма на слушалката.

Дългосрочната цел на Snugs е да направи удобните слушалки достъпни за масовия потребител, като е сред първите, използващи принципно новата технология на 3D сканиране, моделиране  и 3D печат.

Традиционният начин да се направят слушалки по мярка е като се инжектира силиконова паста във всяко ухо, след което се чака пастата да застине, изважда се и по получената форма се изработва индивидуален комплект, тъй като при повечето хора лявото и дясното ухо се различават значително.

3D сканирането е по-приятен процес и отнема само няколко минути. Формата се отчита много по-точно. Освен това файлът с дигиталния 3D модел може да се пази и ако изгубите слушалките си, просто да пратите файла за ново принтиране.

snugs2

Snugs възнамеряват да отворят реален магазин в Лондон до края на годината, за да тестват пазара. Идеята им е всичко да е на едно място: сканиране, моделиране, изработка от силикон на 3D принтер. В случай на успех те ще разширят дейността си на Острова.

Така направени слушалки струват към 160-200 британски лири, докато сега предлаганите жични и безжични комплекти по мярка на Snugs са по-скъпи.

Днес те са само за професионалисти музиканти или вманиачени меломани, готови да похарчат куп пари за звук. Утре най-вероятно ще бъдат достъпни за всеки, който иска да слуша качествена музика  по пътя си.

2016-11-08T09:18:19+00:00юли 14th, 2015|3D новини, 3D сканиране|