SMART паста от Barilla

Добра новина за ценителите на пастата: скоро в чиниите ви може да се появят водни лилии в сос болонез… Защо? Защото  Barilla най-сетне определи победителите в конкурса за SMART паста, отпечатана на 3D принтер.

Макар и да има над 300 вида паста по света, прочутата италианска марка се е амбицирала да разнообрази традиционните спагети, талятели, пене ригате и прочее известни и любими вам форми… И реши, че ще го постигне най-добре, ако използва новите технологии, по-точно 3D принтиране.

Конкурсът се проточи, защото напливът от идеи беше повече от очаквания – участваха 1200 кандидати от 124 страни! Оказа се, че много хора по света имат идея как да използват 3D принтиране за кулинарни цели… Изискването беше пастата да изглежда красиво и да поема добре соса – нали знаете,  италианците винаги държат изключително много на вкусовите усещания.

Затова “турбините” на 26-годишния италиански дизайнер Андреа Анеда са на първо място. А “водните лилии” на Корнелиус Коман от Германия са на втора позиция. Изненадва ли ви че на трето място е също италианец – Марко Ферарин, вдъхновен от формата на шишарка?

Впрочем, участниците в конкурса са получили посвещение в занаята – точни указания за това как формата се отразява на вкуса и текстурата на пастата.

Всеки от челната тройка получава по 1000 евро.

А ние очакваме да видим новите форми на рафтовете в магазините,  за да оценим вкусовите им качества. Тогава ще кажем: Bon appetit  🙂

2017-12-20T11:08:07+00:00декември 20th, 2017|3D арт, 3D новини, 3D принтиране|